winkelen kids supermarkt

Met je kinderen naar de supermarkt

Je hebt het vast wel al eens (of meerdere keren) meegemaakt. Na een lange werk- en/of schooldag is er nog een noodzakelijke, snelle stop nodig in de supermarkt, maar met mini’s lijkt dit bijna een onmogelijke taak. Je kind(eren) die krijsend door de winkel rennen, niet luisteren, hun zinnetje doordrammen… Hier zit niemand op te wachten. Onze tip: maak er gewoon een leuke en leerzame uitstap van. Wist je dat shoppen met kids in de top 5 van activiteiten staat die ouders liever niet inplannen? Met deze tips wordt “die onmogelijke taak” wel mogelijk!

1. Vermijd honger

Hongerige kleintjes zijn geen cadeau. En zeker niet wanneer de supermarkt het “snoepwalhalla” bij uitstek is. Dit zorgt gegarandeerd voor zeuren en driftbuien (en dat willen we  vermijden). Geef je mini daarom op voorhand een gezonde snack of een Little Pumpkin bereiding. Onze bereidingen zijn snel, makkelijk en voedzaam!

 

2. Goede afspraken maken goede vrienden

Maak -als de tijd het toelaat- vooraf duidelijke afspraken over waar jullie naartoe gaan en wat je van hem/haar verwacht. Zeg dat ze niet mogen lopen en roepen of zomaar producten uit de rekken mogen nemen. Af en toe vergeten kinderen gemaakte afspraken en moet je hen er aan helpen herinneren, maar het helpt zeker. Blijf vooral rustig.

 

3. Geef leuke, leerzame opdrachten    

Betrek je kids. Laat je mini’s meehelpen in de winkel door ze om de beurt iets van het lijstje te laten nemen. Plezier gegarandeerd! Wil je alles zo vlot mogelijk laten verlopen? Toon foto’s van appels, bananen, melk, wortels… als ze niet goed weten waar ze naar op zoek zijn. Leuk en leerrijk tegelijk. De kinderen kunnen ook meehelpen met de boodschappentassen in te laden of de kar terug te zetten. Hoe actiever, hoe meer plezier!

 

4. Laat je kind 1 favoriet uitkiezen 

Ben je bijna klaar met boodschappen doen en heeft je kind zich subliem gedragen? (of in ieder geval beter dan verwacht). Vergeet ze dan niet te bedanken en te belonen. Laat je kind één iets uitzoeken wat hij/zij lekker vindt. Zo motiveer je hen om de volgende keer nóg beter hun best te doen. 

 

5. Help, een wachtrij aan de kassa

Oef. De rit door de supermarkt heb je overleefd, maar dan sta je te wachten aan de kassa: snoep, snoep en nog eens snoep. Herhaal duidelijk dat jullie zich aan het boodschappenlijstje houden en dat ze al iets lekkers hebben mogen uitkiezen. 

 

6. Bang wat anderen er van denken?

Trek je zo weinig mogelijk aan van de blikken om je heen als je mini plots begint te wenen of te roepen. Je vindt zo’n driftbuien verschrikkelijk, maar zo’n situaties zijn helaas niet te voorspellen. Richt je aandacht op je kind en toon begrip als je mini even moeilijk doet. Jij leert hen op jouw manier belangrijke lessen: die van geduld, aandacht én plezier. Dat is véél belangrijker dan de meningen van anderen.

 

Ziezo, met deze tips zal je samen met je kleintje(s) een -fingers crossed- vlekkeloos parcours afleggen in de supermarkt. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart