Sinterklaas kleurplaat

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen

Sinterklaas is terug in het land! De grootste kindervriend is aangekomen met zijn stoomboot uit Spanje en is druk in de weer om alle cadeauwensen van de kinderen te verzamelen. Toch vond hij even de tijd om ons te melden dat er ook dit jaar géén stoute Little Pumpkins zijn. Hoera!

Sinterklaas brengt altijd leuke cadeautjes, maar misschien wordt het ook eens tijd om de Sint een cadeautje te geven. Maak een kunstwerk van deze kleurplaat van Piet en ‘Slecht-Weer-Vandaag’ en deel jullie mooie werkjes met ons. Plaats ze bij je schoentje en we zijn er zeker van dat Sinterklaas wat lekkers achterlaat.

 

Stimuleren van de taalontwikkeling

Op een leeftijd van 6 tot 12 maanden krijgt de taal verder vorm. Je kleine spruit leert zich op verschillende manieren verstaanbaar te maken. Wordt het eerst ‘papa’ of ‘mama’? Dat is een eeuwige vraag.

Voor de taalontwikkeling van je mini is het belangrijk dat je veel praat tegen je kind. Zing samen liedjes, duid voorwerpen of mensen aan en benoem ze. Als je baby imiteert, complimenteer hem of haar dan.

In de kleurplaat zitten er enkele groenten verstopt. Duid ze aan, benoem ze of tover zelf ook enkele groenten uit de koelkast. Zo leert je kind associaties maken. Een losse en leuke manier om de taalontwikkeling van je mini te stimuleren.

Veel tekenplezier!

 

Geef een reactie

Add to cart