paaspotjes

Dit weekend halen we het knutselgerief nog eens boven!

Hoe leuk zijn deze Little Pumpkin paaspotjes? Ze zijn supersnel in elkaar geknutseld en een echte eyecatcher op jullie feestelijke paastafel.

In 10 eenvoudige stappen leren we jullie om deze kleurrijke paaspotjes zelf te maken. Niet alle benodigdheden in huis? No worries! Wees vrij en creatief om jullie eigen leuke toetsen aan de potjes te geven. 

.

Wat hebben jullie nodig?
 • 1 doos van Little Pumpkin
 • 4 potjes van Little Pumpkin (of kartonnen bekers)
 • Schaar 
 • Breekmes
 • Lijm 
 • Nietjesmachine 
 • Witte verf (optioneel)
 • Verfborstel (optioneel)
 • Verschillende kleuren verf of stiften
 • Plakogen (optioneel)
 • Véél paaseitjes

.

En … start!

Stap 1: Verwijder eerst de etiketten om de Little Pumpkin potjes gemakkelijk te gebruiken. Schilder ze vervolgens in het wit of in een felle kleur naar keuze.

paaspotjes

Stap 2: Neem daarna de Little Pumpkin doos erbij terwijl de potjes aan het drogen zijn. Open de doos en snijd de twee binnenflappen en het deksel eruit met een breekmes. 

paaspotjes

Stap 3: Teken de oren en voeten van het konijntje en knip ze uit (8 ovale vormen voor de voeten en 8 lange, puntige vormen voor de oren).

paaspotjes
 

Stap 4: Verf de oren en voeten in het wit. Het konijntje begint al vorm te krijgen!

paaspotjes
 

Stap 5: Tijd voor een korte pauze. Ga een kleine wandeling maken of eet een lekker koekje of stuk fruit. Even wachten tot alles droog is…

 

Stap 6: Haal de verf en kleurpotloden maar boven! Werk de oren en voeten af in een kleur naar keuze. Schilder of teken op de oren een streep in het midden en op de voeten bovenaan 3 kleine stippen én in het midden een grote stip.

paaspotjes

Stap 7: Er ontbreekt uiteraard nog iets. Het gezichtje van het konijn! Teken of schilder centraal op het potje een gekleurde stip voor de neus. Teken aan elke kant van het neusje drie strepen/voelsprieten. Plak daarna 2 ogen boven de neus. Geen plakogen in huis? Ontwerp zelf mooie oogjes. Teken tot slot de mond. Zien jullie de konijntjes al tevoorschijn komen?

Stap 8: Breng de oren en voeten samen met lijm en nietjes.

paaspotjes

Stap 9: De paaspotjes zijn helemaal klaar. Veel plezier en vrolijk paasfeest!

paaspotjes

Stap 10: Eén van de belangrijkste stappen. Ga vlug naar buiten en geniet samen van jullie superleuke, originele potjes. Gebruik ze tijdens jullie paaseierenzoektocht en als decoratie. Smullen gegarandeerd! Nog meer zin gekregen om te knutselen? Ga aan de slag met onze Little Pumpkin doos en maak een bijhorende, zalige paasmand.


.

paashaas potjes

Dit is ons eindresultaat. Hoe zien die van jullie er uit? Deel jullie toffe creaties met #littlepumpkinfood of tag ons met @littlepumpkinfood.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart