feestdagen baby

De feestdagen zijn weer aangebroken. Wellicht beleef je dit jaar voor het eerst Kerstmis als gezin met je baby. Of misschien heb je al samen rond de kerstboom gezeten, of is het gezin ondertussen gegroeid. In elk geval geeft de eerste kerst met je baby een unieke vonk aan jullie gezellige band. Maar soms roept het ook de vraag op: hoe doe je dat met de gasten?

1. Plan familiebezoek op tijd

Wat zijn je plannen voor Kerstmis dit jaar? Bedenk vooraf wat je het beste uitkomt: een leuke brunch, gezellig aperitieven in de namiddag of een feestelijk diner. Met een grote groep mensen of alleen je directe familie? Bij je thuis, in een restaurant of bij opa en oma? Bespreek je wensen van tevoren met je familie zodat ze weten waar je aan toe bent. Zeker als je strategie dit jaar duidelijk verschilt van de afgelopen jaren. Zo kom je niet op het laatste moment voor verrassingen te staan.

2. Creëer een vertrouwde omgeving

In een vertrouwde en bekende omgeving zal je baby sneller tot rust komen. Een vertrouwd muziekje van de babyfoon en een dekentje of knuffel van thuis geven je baby een veilig gevoel. Vergeet deze spullen zeker niet mee te nemen als je naar het feestje gaat. Ook kan je natuurlijk overwegen om dit jaar het feest zelf te organiseren.

3. Maak een wandeling

Tijdens Kerstmis is het buiten meestal grauw en kan het heel verleidelijk zijn om binnen te blijven. Toch is het heerlijk om buiten een frisse neus te halen. Het geeft je lichaam nieuwe energie en stelt het in staat prikkels te interpreteren, ook die van je baby. Een win-win scenario dus. Een goede nachtrust wordt ook bevorderd door wat tijd buiten door te brengen. Merk je dat het binnen te veel wordt? Plan dan een (korte) kerstwandeling en geniet van de lichaamsbeweging.

4. Een eerste kerst om eeuwig te onthouden

Kerstversiering in overvloed, warme kerstmuziek en geklets op de achtergrond van familie en vrienden. Hoewel je ervoor moet zorgen dat je kind de aandacht krijgt waar het naar hunkert, is rust cruciaal om al die prikkels te verwerken. Wanneer je baby klaar is om te rusten en ongestoord te slapen, leg je hem of haar in een eigen bedje of wiegje. Ten slotte zorgt rust en ontspanning voor een gelukkige baby, waardoor je je meer op je gemak voelt. Creëer nieuwe tradities en geniet van het gezelschap van degenen die je dierbaar zijn. Fijne kerst!

Breng deze week nog meer kerstsfeer in huis met onze leuke kleurplaat: de Little Pumpkin kerstboom. Download de tekening hier.

Geef een reactie

Add to cart