De temperaturen zijn de afgelopen dagen sterk gestegen.

Dat wil maar één ding zeggen. Het is ein-de-lijk terug zomer: genieten van leuke fietstochten, gezellig picknicken, samen op reis gaan… Puur genieten! De zon geeft ons nog meer goesting om gezond en kleurrijk te eten. Ken jij de voordelen van rode biet en tomaat? Twee rode vitaminebommetjes!

PS: vergeet niet om tijdens warme zomerdagen voldoende water te drinken en afkoeling op te zoeken. Voeg eens wat (diepvries)fruit, schijfjes komkommer of munt toe aan het water. Yummy!

 

Tomaat – I LOVE YOU FROM MY HEAD TOMATOES

Frisse, smaakvolle tomaten brengen letterlijk de zomer in huis. Een heerlijk product tijdens deze maanden en zo veelzijdig. Je kan ze rauw, gekookt en gestoofd eten of toevoegen aan salades en soepen. Maar er zijn nog meer redenen om van tomaten te houden. Ze zijn namelijk ook ontzettend gezond en voedzaam: 

  • Tomaten zijn een goede bron van vitamine C. Deze vitamine heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is belangrijk om het lichaam van je mini te beschermen tegen allerlei virussen en bacteriën. 
  • Geregeld een tomaatje naar binnen smullen is goed voor een gezond hart- en vaatstelsel. Tomaten zijn rijk aan kalium; een mineraal dat goed is voor de bloeddruk. 
  • Tot slot zijn ze een bron van betacaroteen. Betacaroteen of vitamine A draagt bij aan het gezond houden van je longen en het verkleinen van het risico op hart- en vaatziektes.

Tip: Probeer deze lekkere, zomerse combinatie eens voor te schotelen aan je mini: tomaat, aubergine, (volkoren)pasta, bladpeterselie en eventueel een portie vlees (kalfsvlees of kip).

 

Rode biet – MY HEART BEETS FOR YOU

Deze donkerrode knollen hebben een friszoete en aardse smaak. Rode bieten zijn ideaal voor babyvoeding. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamines en antioxidanten. 

  • De biet is goed voor de spijsvertering van je kind. De groente heeft een hoog vezelgehalte, wat de darmflora van je mini vergemakkelijkt. 
  • Rode bieten zijn het perfecte hulpmiddel om de lever en nieren te ontgiften, het bloed te reinigen en huidproblemen te verwijderen. 
  • Maar dat was nog niet alles. De rode biet bevat enkele belangrijke vitamines en mineralen. Zo vind je vitamine B1, B2, B6, B11 en vitamine C terug. Vitamine B11, of met andere woorden foliumzuur, is goed voor de de groei van je kind en het aanmaken van witte en rode bloedcellen. 

Wist je dat de rode biet bijna het ganse jaar door verkrijgbaar is? Heerlijk toch! Je hebt zomer- en winterbieten. Qua smaak zijn ze eigenlijk hetzelfde, alleen de kooktijd is anders. Zomerbieten zijn veel sneller gaar dan winterbieten. 

Bij ons worden de rode bieten (net zoals alle andere ingrediënten) lekker gestoomd voor de optimale voedingswaarden en de smaak. Door de rode biet te combineren met wortel valt deze Little Pumpkin maaltijd extra hard in de smaak. Ook de rode, felle kleur maakt het leuk voor de allerkleinsten!

Wil je deze maaltijd voorstellen aan je kleintje? Bestel hier je box (veggie of mixed) of koop een maaltijd in één van onze verkooppunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart