kruiden babyvoeding

Babyvoeding hoeft helemaal niet saai te zijn!

Experimenteer met een heleboel specerijen en kruiden om de voeding van je baby op te fleuren en zijn of haar smaakpapillen te verruimen. Deze methode om de smaakpapillen van baby’s te ontwikkelen zorgt voor avontuurlijke en gezonde kleine eters. De droom van elke ouder!

De smaakontwikkeling van een kind

Wist je dat de smaakontwikkeling al start in de baarmoeder? Tegen de twaalfde week van de zwangerschap worden de smaakpapillen van een baby gevormd. Dit zijn zenuwuiteinden op de tong die informatie naar de hersenen sturen over wat we proeven. In de baarmoeder drinkt een pasgeborene dagelijks vruchtwater en kan hij de smaak van het vocht waarnemen met behulp van zijn smaakreceptoren. Wat de moeder eet en drinkt, bepaalt de smaak van het vruchtwater. Een baby raakt al aan heel veel smaken gewend als je tijdens de zwangerschap gevarieerd eet. Gek, hè?

 

Babyvoeding op smaak brengen

Vanaf de leeftijd van zes maanden heeft een baby meer nodig dan melk. Ze beginnen meestal met zachte smaken zoals wortel, courgette of aardappel. Gaat dat goed? Dan kan je na deze eerste hapjes gemakkelijk verse kruiden aan de maaltijd toevoegen. Dit betekent niet dat je direct veel of pittige kruiden moet toevoegen. Introduceer ze stap voor stap.

 

Kruiden laten baby’s en peuters kennismaken met een grotere variëteit aan smaken, zijn eenvoudig te kweken én ontzettend gezond. Begin met de zachtere kruiden en specerijen en bouw het langzaam op. Basilicum, oregano, dille, bieslook, kaneel, nootmuskaat en peterselie zijn enkele voorbeelden van verse kruiden die je aan de voeding van je baby kan toevoegen.

 

De voordelen van kruiden en specerijen

  • Verhoogt de acceptatie van een grotere verscheidenheid aan voedingsmiddelen tijdens deze kritieke periode waarin ze het meest bereid zijn om nieuw voedsel te proberen. Het kan helpen bij het verminderen van kieskeurig eten als ze opgroeien.
  • Maakt een soepelere kennismaking met de gezinskeuken mogelijk waardoor de maaltijden gemakkelijker en aangenamer worden. Het voortdurend toevoegen van kruiden leidt tot vertrouwdheid en acceptatie.
  • Kruiden en specerijen bevatten onder andere veel antioxidanten, ontstekingsremmende en immuunversterkende stoffen die goed zijn voor de gezondheid van je baby.

Dat we bij Little Pumpkin grote fan zijn van kruiden, is geen geheim. In al onze recepten vind je verse of gedroogde kruiden en specerijen terug. Zo leert je mini vanaf de start interessante, lekkere ingrediënten en smaakcombinaties kennen. Inspiratie nodig? Download hier een handige kruidenwijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart