kindervoeding stomen

Daar is de zon! Hello spring. Vitamine D. Energie!

Aan energie geen gebrek als je mini een potje Little Pumpkin naar binnen smult. Onze voeding zit vol vitaminen en mineralen die je kleine spruit klaarstoomt om urenlang buiten te ravotten. Zeiden we nu net stomen? Al onze kindermaaltijden bestaan uit gestoomde voeding. Wist jij dat gestoomde babyvoeding de meest optimale bereiding is? Door te stomen bewaar je 100% smaak, vitaminen en mineralen. 3 zaken die bij Little Pumpkin centraal staan!

 

Thuis stomen

Wil je graag zelf aan de slag gaan in de keuken maar heb je geen stoomoven, no worries! Iedereen kan stomen. Stomen is niet meer dan “voeding garen in de damp van kokend water”. Met dit easy peasy stappenplan maak je in no time een gezonde, lekkere kindermaaltijd.

 

Benodigdheden: een eenvoudige kookpot en een hittebestendig vergiet.

  1. Was de groenten, schil ze indien nodig en snijd ze in stukjes.
  2. Vul de pot met een kleine hoeveelheid water.
  3. Plaats het vergiet bovenop de pot (zorg ervoor dat het water het vergiet niet raakt).
  4. Breng het water aan de kook, doe de groentjes in het vergiet en plaats een deksel op het vergiet. Te veel stoom? Zet het vuur iets lager.
  5. De gaartijd is hier belangrijk. Iedere groente heeft een aparte stoomtijd en de tijd is ook afhankelijk van de grootte van de stukjes. Op internet vind je heel wat info terug over de gewenste stoomtijden per groente.
  6. Pureer of prak de gestoomde groenten met wat kookvocht en voeg een kleine hoeveelheid vetstof toe zoals olie of een zachte, plantaardige margarine (= gezonde, noodzakelijke vetten).
  7. Smullen maar!

Little Pumpkin ontdooien in de babycook? Dat lukt prima! Af en toe roeren is wel aan te raden.

 

Invriezen maar

De talrijke voordelen van voeding meteen in te vriezen na de bereiding benadrukken we veel: alle kwaliteit, versheid, vitaminen en mineralen blijven bewaard. Doe dit ook bij je eigen bereidingen. Koop voldoende ijsblokvormpjes en vul ze met de papjes. Eet je baby grotere porties? Zorg voor grotere, diepvriesbestendige bakjes die makkelijk stapelbaar zijn. Zo heb je altijd een voorraad tijdens drukke momenten.

 

Geen zin om te stomen?

Haal onze Little Pumpkin maaltijden in huis! Geen gedoe, lekker gemakkelijk en net zo goed als zelfgemaakt. Alleen de beste kwaliteit voor de kleintjes! Ontdek onze veggie-, vlees- en visbereidingen hier. Met onze maaltijden neemt je kleintje in één hap heel wat belangrijke voedingsstoffen op en zo krijgt hij/zij voldoende energie om de lente in te springen en urenlang buiten te spelen.

 

.

Welkom lente, we hebben er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart