seizoensgroenten babyvoeding

Eind-de-lijk, de lente is in zicht! De koude winterdagen en felle regenbuien maken plaats voor de eerste zonnestralen en hogere temperaturen. Wij zijn alvast in onze nopjes. Waarom? Een nieuw seizoen betekent nieuwe seizoensgroenten. Deze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze bevatten gewoonweg véél meer smaak. Hoog tijd voor nieuwe kleuren in het potje van Little Pumpkin!

.

2 seizoenstoppers: doperwtjes & venkel

gezond, kindervoeding, lente, lokaal

Door hun zoete en milde smaak zijn doperwtjes meestal een winner bij kinderen. Dat komt goed uit want deze kleine groene bolletjes zijn erg voedzaam, zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn daarbovenop proteïne- en vezelrijk. In één hap krijgt je kind dus heel wat belangrijke voedingsstoffen binnen.

Daarnaast laten we je kleine spruit kennismaken met venkel. Door de anijsachtige smaak is het bij deze stevige witte knol een beetje you love it or you hate it. Eet je de venkel rauw, dan is de anijssmaak het sterkst. Bij Little Pumpkin stomen we de venkel. In onze lekkere combinatie met de zoete wortel en de kabeljauw wordt je kind –fingers crossed- net als wij venkel-fan! Gelukkig, want deze ondergewaardeerde groente heeft heel wat gezondheidsvoordelen:

  • Minder infecties: venkel bevat stoffen die in staat zijn om bacteriën in ons lichaam op te ruimen. Zo kunnen we ziektes zoals diarree tegengaan. Dat scheelt al een paar vuile pampers en een wasje minder!
  • Slijmoplossend vermogen: heeft je kind last van de luchtwegen? Dan kan deze superfood verlichting geven. Gedaan met die nachtelijke hoestbuitjes!
  • Minder buikkrampjes: door de grote hoeveelheid vezels, is deze groente goed voor de spijsvertering. Bye bye slapeloze nachten!

.

Verse groene kruiden

Daarnaast variëren we volop met groene kruiden zoals kervel, peterselie en waterkers. Deze zijn supergezond, bevatten veel vitamine C en zijn een bron van mineralen. Op die manier creëren we van kleins af aan een smakenpalet dat boordevol uitdaging zit.

Wist je trouwens dat verse groene kruiden telkens rauw (uiteraard gewassen en gemixt) in de bereidingen worden vermengd en dus niet gestoomd zoals de rest van de ingrediënten? Dit zorgt voor een goede spijsvertering en mooie frisse groene kleur. 

.

Kortom, wij gaan voor duurzaam! Elk seizoen gaan we aan de slag met de lekkerste producten die onze grond én onze zee te bieden heeft.

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 10 =

Add to cart