De lente op je bord

 

Eind-de-lijk, de lente is in zicht! Laat de regen en de koude maar wat plaats maken voor zonnestralen en hogere temperaturen. Wij zijn alvast in onze nopjes. Waarom? Een nieuw seizoen betekent nieuwe seizoensgroenten. Deze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze bevatten gewoonweg véél meer smaak! Hoog tijd voor nieuwe kleuren in het potje van Little Pumpkin!

 

2 seizoenstoppers: doperwtjes & venkel

Door hun zoete en milde smaak zijn doperwtjes ‘meestal’ een winner bij kinderen. Dat komt goed uit, want deze kleine groene bolletjes zijn erg voedzaam. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en zijn daarbovenop proteïne- en vezelrijk. In één hap krijgt je kind heel wat verschillende belangrijke voedingsstoffen binnen.

Daarnaast laten we je kleine spruit kennismaken met venkel. Door de anijsachtige smaak is het bij deze stevige witte knol een beetje “you love it or you hate it”. Eet je de venkel rauw, dan is de anijssmaak het sterkst. Bij Little Pumpkin stomen we de venkel volledig. In combinatie met de zoete wortel en de kabeljauw wordt je kind -fingers crossed- net als ons pro-venkel! Gelukkig, want deze -vaak nogal ondergewaardeerde- groente heeft heel wat gezondheidsvoordelen:

  • Minder infecties: bepaalde aanwezige stoffen zijn in staat om bacteriën in ons lichaam op te ruimen. Zo kunnen we ziektes zoals diarree tegengaan. 
  • Slijmoplossend vermogen: heeft je kind last van de luchtwegen? Dan zou deze superfood verlichting kunnen geven.
  • Minder buikkrampjes: door de grote hoeveelheid vezels, is deze groente goed voor de spijsvertering.
Verse groene kruiden

Daarnaast variëren we volop met groene kruiden zoals kervel, peterselie en waterkers. Deze zijn supergezond, bevatten veel vitamine C en zijn een bron van mineralen. Op die manier creëren we van kleins af aan een smakenpalet dat boordevol uitdaging zit! 

Weetje: de verse groene kruiden gaan telkens rauw (uiteraard gewassen en gemixt) mee in de bereidingen en worden dus niet gestoomd zoals de rest van de ingrediënten. Dit zorgt voor een goede spijsvertering. 

 

Kortom, wij gaan voor duurzaam! Elk seizoen gaan we aan de slag met de lekkerste producten die onze grond én onze zee te bieden heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − negen =

Add to cart