feestdagen baby

De eerste feestdagen met je baby: onze tips

De feestdagen zijn weer aangebroken. Wellicht beleef je dit jaar voor het eerst Kerstmis als gezin met je baby. Of misschien heb je al samen rond de kerstboom gezeten, of is het gezin ondertussen gegroeid. In elk geval geeft de eerste kerst met je baby een unieke vonk aan jullie gezellige band. Maar soms roept het ook de vraag op: hoe doe je dat met de gasten?

1. Plan familiebezoek op tijd

Wat zijn je plannen voor Kerstmis dit jaar? Bedenk vooraf wat je het beste uitkomt: een leuke brunch, gezellig aperitieven in de namiddag of een feestelijk diner. Met een grote groep mensen of alleen je directe familie? Bij je thuis, in een restaurant of bij opa en oma? Bespreek je wensen van tevoren met je familie zodat ze weten waar je aan toe bent. Zeker als je strategie dit jaar duidelijk verschilt van de afgelopen jaren. Zo kom je niet op het laatste moment voor verrassingen te staan.

2. Creëer een vertrouwde omgeving

In een vertrouwde en bekende omgeving zal je baby sneller tot rust komen. Een vertrouwd muziekje van de babyfoon en een dekentje of knuffel van thuis geven je baby een veilig gevoel. Vergeet deze spullen zeker niet mee te nemen als je naar het feestje gaat. Ook kan je natuurlijk overwegen om dit jaar het feest zelf te organiseren.

3. Maak een wandeling

Tijdens Kerstmis is het buiten meestal grauw en kan het heel verleidelijk zijn om binnen te blijven. Toch is het heerlijk om buiten een frisse neus te halen. Het geeft je lichaam nieuwe energie en stelt het in staat prikkels te interpreteren, ook die van je baby. Een win-win scenario dus. Een goede nachtrust wordt ook bevorderd door wat tijd buiten door te brengen. Merk je dat het binnen te veel wordt? Plan dan een (korte) kerstwandeling en geniet van de lichaamsbeweging.

4. Een eerste kerst om eeuwig te onthouden

Kerstversiering in overvloed, warme kerstmuziek en geklets op de achtergrond van familie en vrienden. Hoewel je ervoor moet zorgen dat je kind de aandacht krijgt waar het naar hunkert, is rust cruciaal om al die prikkels te verwerken. Wanneer je baby klaar is om te rusten en ongestoord te slapen, leg je hem of haar in een eigen bedje of wiegje. Ten slotte zorgt rust en ontspanning voor een gelukkige baby, waardoor je je meer op je gemak voelt. Creëer nieuwe tradities en geniet van het gezelschap van degenen die je dierbaar zijn. Fijne kerst!

Breng deze week nog meer kerstsfeer in huis met onze leuke kleurplaat: de Little Pumpkin kerstboom. Download de tekening hier.

Sinterklaas kleurplaat

Kleurplaat: aftellen naar Sinterklaas

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen

Sinterklaas is terug in het land! De grootste kindervriend is aangekomen met zijn stoomboot uit Spanje en is druk in de weer om alle cadeauwensen van de kinderen te verzamelen. Toch vond hij even de tijd om ons te melden dat er ook dit jaar géén stoute Little Pumpkins zijn. Hoera!

Sinterklaas brengt altijd leuke cadeautjes, maar misschien wordt het ook eens tijd om de Sint een cadeautje te geven. Maak een kunstwerk van deze kleurplaat van Piet en ‘Slecht-Weer-Vandaag’ en deel jullie mooie werkjes met ons. Plaats ze bij je schoentje en we zijn er zeker van dat Sinterklaas wat lekkers achterlaat.

 

Stimuleren van de taalontwikkeling

Op een leeftijd van 6 tot 12 maanden krijgt de taal verder vorm. Je kleine spruit leert zich op verschillende manieren verstaanbaar te maken. Wordt het eerst ‘papa’ of ‘mama’? Dat is een eeuwige vraag.

Voor de taalontwikkeling van je mini is het belangrijk dat je veel praat tegen je kind. Zing samen liedjes, duid voorwerpen of mensen aan en benoem ze. Als je baby imiteert, complimenteer hem of haar dan.

In de kleurplaat zitten er enkele groenten verstopt. Duid ze aan, benoem ze of tover zelf ook enkele groenten uit de koelkast. Zo leert je kind associaties maken. Een losse en leuke manier om de taalontwikkeling van je mini te stimuleren.

Veel tekenplezier!

 

pompoen

Het seizoen van de pompoen

De pompoen is vaak hét symbool van de herfst. 

Enerzijds van de enge gezichten met Halloween, maar ook gewoon omdat de pompoen superlekker is! Daarom zetten wij deze veelzijdige vrucht vandaag in de spotlight.

Behoort tot de komkommerfamilie

Je zou het misschien niet denken, maar de pompoen is familie van de komkommer, courgette en augurk. Al deze groenten groeien aan planten die laag bij de grond staan. Er zijn veel verschillende soorten pompoenen, maar in België komen de kleinere pompoenen het meest voor. Denk aan de winter-, eikel- en spaghettipompoen. Allemaal erg lekker, maar waar is deze typische herfstgroente precies goed voor?

Van nature rijk aan vezels en vitaminen

Pompoen bevat weinig calorieën, maar veel vezels. Het bevat ook vitamine C, vitamine E, calcium, ijzer en bètacaroteen. Deze antioxidant versterkt je immuunsysteem. Precies wat we nodig hebben tijdens het herfstseizoen! De pompoen is dus een heel voedzame groente en hierdoor ook zeer geschikt voor het maken van babyvoeding. En vergeet de pompoenpitten niet voor jezelf. Geroosterde pompoenpitten zijn een geweldig energierijk tussendoortje voor volwassenen.

Hoe bereid je een pompoen?

Zorg ervoor dat de pompoen die je koopt intact is en geen zachte plekken heeft voordat je er een groentepapje voor je baby mee maakt. Was de pompoen altijd eerst grondig. Splits hem vervolgens in tweeën en snijd de helften in plakjes. Gebruik een lepel of een mes om de draden en zaden te verwijderen. Daarna kan je het vruchtvlees in blokjes snijden. Gooi de schil niet weg, deze kan je ook gewoon koken of stomen.


Knutselen met pompoenen

Het hoeft niet per se Halloween te zijn om te knutselen met pompoenen. Ook op een druilerige herfstdag kan het ontzettend leuk zijn om deze vruchten te versieren.

Wat heb je nodig?

  • 1 of meerdere pompoenen
  • Gekleurd papier en/of stickers
  • Schaar
  • Lijm

Hoe maak je het?

Knip meerdere cirkels (of andere vormen) uit het gekleurde papier. Plak ze vervolgens met lijm op de pompoen. Je mag ze best een beetje over elkaar plakken voor een extra leuk effect. Hou je toch niet zo van lijm op je tafel? Ga dan op zoek naar stickers, ook daarmee kan je de pompoen versieren.

Pompoen is onmisbaar in onze Little Pumpkin keuken! Bekijk hier onze gevarieerde smaken van +6 maanden (fijn gemixt) en +12 maanden (geprakt).

me-time ouder

Waarom me-time inplannen als ouder belangrijk is

Ouders hebben het er vaak over hoe weinig me-time ze hebben.

Een minuutje voor jezelf vinden is soms moeilijk. Vaak moet de was nog gevouwen worden, staat de afwas op het aanrecht en rinkelt je telefoon. De to-do lijst kan hierdoor oneindig lijken…

Wat is me-time eigenlijk? 

Me-time is simpelweg een moment voor jezelf. Want je bent niet alleen ouder, partner, collega, vriend of vriendin. Je bent ook gewoon jezelf. Jouw behoeften staan centraal in me-time. Wat geeft je energie als persoon? Wanneer voel je je het prettigst? Welke activiteiten zou je vaker met je partner of vrienden willen doen?

Waarom is me-time zo belangrijk? 

Als ouder raken je dagen heel snel volgeboekt. Tijd en aandacht gaan op aan je verantwoordelijkheden voor je gezin, je werk en je sociaal leven. In de hectische wereld van vandaag kan het lastig zijn om tijd voor jezelf vrij te maken. Toch is dit cruciaal. Die momenten maken je gelukkig! Door tijd met jezelf door te brengen kan je helemaal tot rust komen. Het kan je geest reinigen en je nieuwe energie geven om weer aan het werk te gaan. Je raakt eerder geïrriteerd als je dat niet doet. Beschouw het daarom als een noodzaak, niet als een luxe. Het is goed voor jou maar ook voor je gezin om af en toe tijd voor jezelf vrij te maken.

Hoe maak je tijd vrij voor jezelf?

De meeste mama’s vinden het een uitdaging om zichzelf als prioriteit te zien. Deze tips kunnen je helpen om meer tijd voor jezelf te maken zonder je daar schuldig over te voelen. Onthoud goed: me-time heb je immers nodig.

Tip 1: Blok tijd in de agenda

Het klinkt misschien gek, maar leg je me-time vast in de agenda. Maak met je partner een schema om om de beurt een moment voor jezelf te nemen. Je hebt dan van tevoren een afspraak, iets om naar uit te kijken, en uitstelgedrag wordt moeilijker.

Tip 2: Zoek een helpende hand

Vraag aan je ouders, een vriend of buur om af en toe op je mini’s te passen zodat je iets leuks voor jezelf kunt doen. Wees niet beschaamd om hulp te vragen en te aanvaarden. Je hoeft echt niet alles alleen te doen!

Tip 3: Maak je huishouden functioneler

Verdeel huishoudelijke taken. Leer je kinderen om een handje te helpen bij het opruimen van de kamer, het afruimen van de tafel en het stofzuigen. Stel kleine dingen niet uit. Vouw bijvoorbeeld meteen de schone was op, verschoon de bedden en plan de was in op een vaste dag. Een routine kan je namelijk ook rust geven. Zo kun je meer tijd aan jezelf besteden zonder je schuldig te voelen.

crèche

Back to crèche: tips om je kind te laten wennen

Terugkomen in de routine kan moeilijk zijn na 2 maanden zomervakantie.

Hier moet je kind even aan wennen. Ook de ochtendrush is er ineens weer. Je goed voorbereiden kan hierbij echt helpen. De gewenningsperiode voor jonge kinderen die terugkeren naar de crèche heeft tijd nodig. Met deze tips kunnen jullie samen op een ontspannen manier terug naar de crèche .

Waarom is wennen belangrijk?

Jouw mini kan tijdens de eerste dagen in de crèche angstig zijn vanwege de onbekende omgeving, vreemde geluiden en nieuwe geuren. De vele nieuwe prikkels verwerkt je kind op zijn of haar manier. Je kind raakt op het eigen tempo gewend aan de onbekende omgeving en mensen. Doordat de kinderopvang na de kennismaking met je kind op zijn of haar gewoontes in kan spelen, zal je kind zich sneller op zijn gemak voelen. Ook voor jou is het natuurlijk een grote stap om je kleintje weer achter te laten. Dit is volkomen normaal. Het is wel belangrijk om hier vooraf al aan te gaan wennen.

De duur van je vakantie weegt niet mee.

Je kind heeft de tijd en aandacht gewaardeerd, of je nu één maand weg bent geweest of maar een weekje op vakantie. Het maakt het voor een kind van die leeftijd moeilijk om dat weer los te laten. Want loslaten betekent dat je weinig tijd voor je mini hebt als je ‘s avonds terugkomt van je werk en je uitgeput voelt. Hoe jong je kind ook is, hij zal dit meteen begrijpen. De lengte van je vakantie maakt de angst voor verlating voor je kind niet erger.

Spreek positief over de crèche!

Het benoemen van de positieve aspecten van de crèche kan heel nuttig zijn. Zo zal je kind zijn of haar vriendjes en de lieve “juffen” en “meesters” weer zien. En kan je kind weer heerlijk in de zandbak gaan spelen. Door de voordelen op een rijtje te zetten, kan hij of zij vooruitlopen op alle leuke activiteiten. Door te geloven dat alles goed komt, kun je daar als ouder invloed op uitoefenen. Je kind zal dit van jou opvangen en zich daardoor krachtiger voelen. Kinderen kunnen zich meestal ongelooflijk goed aanpassen en gaan beter met veranderingen om dan volwassenen. 

Geef het rustig de tijd.

Zorg dat je op de eerste dag genoeg tijd hebt om afscheid te nemen. Het kan zijn dat een andere ouder dit nog aan het doen is en dat je even voor de deur moet wachten. Je wil het afscheid nemen niet gehaast laten verlopen. Ben je gespannen? Dan zal je kind dit overnemen. Door je tijd te nemen bij het afscheid, kan je onnodige stress voorkomen.

Voorzie altijd iets lekkers in huis voor drukke, vermoeiende, onverwachte of “gewoon zomaar” momentjes. Check onze gemakkelijke boxen hier. Here’s to a good life!

kruiden babyvoeding

Waarom kruiden gebruiken in babyvoeding?

Babyvoeding hoeft helemaal niet saai te zijn!

Experimenteer met een heleboel specerijen en kruiden om de voeding van je baby op te fleuren en zijn of haar smaakpapillen te verruimen. Deze methode om de smaakpapillen van baby’s te ontwikkelen zorgt voor avontuurlijke en gezonde kleine eters. De droom van elke ouder!

De smaakontwikkeling van een kind

Wist je dat de smaakontwikkeling al start in de baarmoeder? Tegen de twaalfde week van de zwangerschap worden de smaakpapillen van een baby gevormd. Dit zijn zenuwuiteinden op de tong die informatie naar de hersenen sturen over wat we proeven. In de baarmoeder drinkt een pasgeborene dagelijks vruchtwater en kan hij de smaak van het vocht waarnemen met behulp van zijn smaakreceptoren. Wat de moeder eet en drinkt, bepaalt de smaak van het vruchtwater. Een baby raakt al aan heel veel smaken gewend als je tijdens de zwangerschap gevarieerd eet. Gek, hè?

 

Babyvoeding op smaak brengen

Vanaf de leeftijd van zes maanden heeft een baby meer nodig dan melk. Ze beginnen meestal met zachte smaken zoals wortel, courgette of aardappel. Gaat dat goed? Dan kan je na deze eerste hapjes gemakkelijk verse kruiden aan de maaltijd toevoegen. Dit betekent niet dat je direct veel of pittige kruiden moet toevoegen. Introduceer ze stap voor stap.

 

Kruiden laten baby’s en peuters kennismaken met een grotere variëteit aan smaken, zijn eenvoudig te kweken én ontzettend gezond. Begin met de zachtere kruiden en specerijen en bouw het langzaam op. Basilicum, oregano, dille, bieslook, kaneel, nootmuskaat en peterselie zijn enkele voorbeelden van verse kruiden die je aan de voeding van je baby kan toevoegen.

 

De voordelen van kruiden en specerijen

  • Verhoogt de acceptatie van een grotere verscheidenheid aan voedingsmiddelen tijdens deze kritieke periode waarin ze het meest bereid zijn om nieuw voedsel te proberen. Het kan helpen bij het verminderen van kieskeurig eten als ze opgroeien.
  • Maakt een soepelere kennismaking met de gezinskeuken mogelijk waardoor de maaltijden gemakkelijker en aangenamer worden. Het voortdurend toevoegen van kruiden leidt tot vertrouwdheid en acceptatie.
  • Kruiden en specerijen bevatten onder andere veel antioxidanten, ontstekingsremmende en immuunversterkende stoffen die goed zijn voor de gezondheid van je baby.

Dat we bij Little Pumpkin grote fan zijn van kruiden, is geen geheim. In al onze recepten vind je verse of gedroogde kruiden en specerijen terug. Zo leert je mini vanaf de start interessante, lekkere ingrediënten en smaakcombinaties kennen. Inspiratie nodig? Download hier een handige kruidenwijzer.

Kleur je menu: rode biet en tomaat

De temperaturen zijn de afgelopen dagen sterk gestegen.

Dat wil maar één ding zeggen. Het is ein-de-lijk terug zomer: genieten van leuke fietstochten, gezellig picknicken, samen op reis gaan… Puur genieten! De zon geeft ons nog meer goesting om gezond en kleurrijk te eten. Ken jij de voordelen van rode biet en tomaat? Twee rode vitaminebommetjes!

PS: vergeet niet om tijdens warme zomerdagen voldoende water te drinken en afkoeling op te zoeken. Voeg eens wat (diepvries)fruit, schijfjes komkommer of munt toe aan het water. Yummy!

 

Tomaat – I LOVE YOU FROM MY HEAD TOMATOES

Frisse, smaakvolle tomaten brengen letterlijk de zomer in huis. Een heerlijk product tijdens deze maanden en zo veelzijdig. Je kan ze rauw, gekookt en gestoofd eten of toevoegen aan salades en soepen. Maar er zijn nog meer redenen om van tomaten te houden. Ze zijn namelijk ook ontzettend gezond en voedzaam: 

  • Tomaten zijn een goede bron van vitamine C. Deze vitamine heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is belangrijk om het lichaam van je mini te beschermen tegen allerlei virussen en bacteriën. 
  • Geregeld een tomaatje naar binnen smullen is goed voor een gezond hart- en vaatstelsel. Tomaten zijn rijk aan kalium; een mineraal dat goed is voor de bloeddruk. 
  • Tot slot zijn ze een bron van betacaroteen. Betacaroteen of vitamine A draagt bij aan het gezond houden van je longen en het verkleinen van het risico op hart- en vaatziektes.

Tip: Probeer deze lekkere, zomerse combinatie eens voor te schotelen aan je mini: tomaat, aubergine, (volkoren)pasta, bladpeterselie en eventueel een portie vlees (kalfsvlees of kip).

 

Rode biet – MY HEART BEETS FOR YOU

Deze donkerrode knollen hebben een friszoete en aardse smaak. Rode bieten zijn ideaal voor babyvoeding. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamines en antioxidanten. 

  • De biet is goed voor de spijsvertering van je kind. De groente heeft een hoog vezelgehalte, wat de darmflora van je mini vergemakkelijkt. 
  • Rode bieten zijn het perfecte hulpmiddel om de lever en nieren te ontgiften, het bloed te reinigen en huidproblemen te verwijderen. 
  • Maar dat was nog niet alles. De rode biet bevat enkele belangrijke vitamines en mineralen. Zo vind je vitamine B1, B2, B6, B11 en vitamine C terug. Vitamine B11, of met andere woorden foliumzuur, is goed voor de de groei van je kind en het aanmaken van witte en rode bloedcellen. 

Wist je dat de rode biet bijna het ganse jaar door verkrijgbaar is? Heerlijk toch! Je hebt zomer- en winterbieten. Qua smaak zijn ze eigenlijk hetzelfde, alleen de kooktijd is anders. Zomerbieten zijn veel sneller gaar dan winterbieten. 

Bij ons worden de rode bieten (net zoals alle andere ingrediënten) lekker gestoomd voor de optimale voedingswaarden en de smaak. Door de rode biet te combineren met wortel valt deze Little Pumpkin maaltijd extra hard in de smaak. Ook de rode, felle kleur maakt het leuk voor de allerkleinsten!

Wil je deze maaltijd voorstellen aan je kleintje? Bestel hier je box (veggie of mixed) of koop een maaltijd in één van onze verkooppunten.

sensory play

Sensory play: zo stimuleer je de zintuigen van je kind

Halleluja! Speelgoed is tegenwoordig niet bepaald goedkoop.

Maar eerlijk is eerlijk. Als ouder is het wel fijn om je mini af en toe te verwennen. Welk kind is er nu niet verzot op nieuw speelgoed? Maar dan begint de weekly routine. Je kent het wel. Na enkele keren spelen, belandt het speelgoed in een hoekje. Wist je dat er DIY low budget activiteiten bestaan die je kan maken met middelen die je gewoon in huis hebt? Ze zijn niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kind. Al gehoord van sensory play?

Wat is dat?

Sensory play of zintuiglijk spel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kind. Het richt zich op activiteiten waarbij de zintuigen zoals zicht, geluid, smaak, tast en reuk worden aangesproken. Dit zorgt voor een betere ontwikkeling van de taalvaardigheid en motoriek.

Een voorbeeld: In het begin kan je kind een erg kieskeurige eter zijn van bepaalde texturen. Sensory play kan je kind helpen bij het aanraken, ruiken en spelen met die texturen waardoor hij of zij na een tijdje een vertrouwd gevoel krijgt en de textuur ook gemakkelijker zal eten. Zintuiglijk spel vormt de keuzes die je kind maakt en beïnvloedt het gedrag. Het is leerzaam, gezond en daarbovenop leuk en creatief. 

 

Sensory play 1: Playdough

Spelen met playdough is voor kinderen één van hun grootste kinderdromen, maar voor jullie is het eerder één van jullie grootste nachtmerries. Wat als mijn kind het opeet? Het aan de hond geeft? We begrijpen jullie! Wat dacht je van taste safe playdough? Je kind kan er zelfstandig mee aan de slag zonder dat je je zorgen hoeft te maken. De ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon in huis.

Benodigdheden:

  • 130 gr bloem
  • 2 theelepels maizena
  • 65 gr zout 
  • 120 ml water 

Voeg alles bij elkaar en meng tot een vaste substantie. Kneden maar!

Spice it up met deze natuurlijk kleurstoffen: 

  • Roze: frambozensap
  • Geel: enkele schepjes kurkuma
  • Groen: matcha thee
  • Oranje: wortelsap 

Tip: bewaar de playdough in een goed afgesloten bewaarzakje zodat je deze kan hergebruiken. 

 

Sensory play 2: Gekleurd schuim

Meehelpen met de afwas is voor je kind geen probleem. Zolang er maar genoeg schuim aan te pas komt. Al gedacht aan gekleurd schuim om mee te spelen? Je kleine spruit vindt het ongetwijfeld fantastisch! Om gekleurd speelschuim te maken heb je niet veel nodig.

Benodigdheden:

  • Water
  • Afwasmiddel/zeep voor de kinderen zodat het niet prikt in de ogen van je kind 
  • Voedingskleurstof
  • Blender 

Giet een glas water in de blender, voeg twee eetlepels zeep en enkele druppels voedingskleurstof toe. Let the magic happen. Blend één minuut op volle snelheid. Herhaal het proces en maak bakjes met verschillende kleuren speelschuim. Maak er een speurtocht van en voeg klein speelgoed toe aan het schuim. Laat je mini zich volledig uitleven. 

 

Sensory play 3: Cornflakesslijm

Twee zaken waar je kind ongetwijfeld van houdt. Cornflakes en een trend die nog steeds hot is: spelen met slijm. Heb jij er al aan gedacht om deze twee te combineren? Het kan! En je mini zal het heel fascinerend vinden. Daarnaast is het eetbaar, wat het nog veel prettiger maakt.

Benodigdheden: 

  • 1 eetlepel maïszetmeel 
  • Gezoete gecondenseerde melk
  • 2 eetlepels suiker
  • Cornflakes naar keuze 

Mama’s en papa’s, rol jullie mouwen op en haal de kookpotten maar boven! Het is belangrijk dat jullie deze creatieve activiteit voor jullie kind maken.  

Doe de melk, maïzena en suiker in een pan. Verwarm de ingrediënten op een middelhoog vuur. Roer gedurende 10 tot 15 minuten. Wordt het mengsel dik en elastisch? Perfect! Zodra het deeg aan het koken is, mag de pan van het vuur. Laat het mengsel volledig afkoelen. Voeg tot slot de cornflakes toe. Ziezo, volledig klaar om jullie te amuseren.

 

PS, in deze blog deelden we al met jullie hoe wij vingerverf kidsproof maken voor de allerkleinsten.

Wij zijn helemaal fan van sensory play. Leef je helemaal uit met je mini en vergeet jullie speelfun niet te delen met ons via @littlepumpkinfood.

paaspotjes

DIY: Little Pumpkin paaspotjes

Dit weekend halen we het knutselgerief nog eens boven!

Hoe leuk zijn deze Little Pumpkin paaspotjes? Ze zijn supersnel in elkaar geknutseld en een echte eyecatcher op jullie feestelijke paastafel.

In 10 eenvoudige stappen leren we jullie om deze kleurrijke paaspotjes zelf te maken. Niet alle benodigdheden in huis? No worries! Wees vrij en creatief om jullie eigen leuke toetsen aan de potjes te geven. 

.

Wat hebben jullie nodig?
  • 1 doos van Little Pumpkin
  • 4 potjes van Little Pumpkin (of kartonnen bekers)
  • Schaar 
  • Breekmes
  • Lijm 
  • Nietjesmachine 
  • Witte verf (optioneel)
  • Verfborstel (optioneel)
  • Verschillende kleuren verf of stiften
  • Plakogen (optioneel)
  • Véél paaseitjes

.

En … start!

Stap 1: Verwijder eerst de etiketten om de Little Pumpkin potjes gemakkelijk te gebruiken. Schilder ze vervolgens in het wit of in een felle kleur naar keuze.

paaspotjes

Stap 2: Neem daarna de Little Pumpkin doos erbij terwijl de potjes aan het drogen zijn. Open de doos en snijd de twee binnenflappen en het deksel eruit met een breekmes. 

paaspotjes

Stap 3: Teken de oren en voeten van het konijntje en knip ze uit (8 ovale vormen voor de voeten en 8 lange, puntige vormen voor de oren).

paaspotjes
 

Stap 4: Verf de oren en voeten in het wit. Het konijntje begint al vorm te krijgen!

paaspotjes
 

Stap 5: Tijd voor een korte pauze. Ga een kleine wandeling maken of eet een lekker koekje of stuk fruit. Even wachten tot alles droog is…

 

Stap 6: Haal de verf en kleurpotloden maar boven! Werk de oren en voeten af in een kleur naar keuze. Schilder of teken op de oren een streep in het midden en op de voeten bovenaan 3 kleine stippen én in het midden een grote stip.

paaspotjes

Stap 7: Er ontbreekt uiteraard nog iets. Het gezichtje van het konijn! Teken of schilder centraal op het potje een gekleurde stip voor de neus. Teken aan elke kant van het neusje drie strepen/voelsprieten. Plak daarna 2 ogen boven de neus. Geen plakogen in huis? Ontwerp zelf mooie oogjes. Teken tot slot de mond. Zien jullie de konijntjes al tevoorschijn komen?

Stap 8: Breng de oren en voeten samen met lijm en nietjes.

paaspotjes

Stap 9: De paaspotjes zijn helemaal klaar. Veel plezier en vrolijk paasfeest!

paaspotjes

Stap 10: Eén van de belangrijkste stappen. Ga vlug naar buiten en geniet samen van jullie superleuke, originele potjes. Gebruik ze tijdens jullie paaseierenzoektocht en als decoratie. Smullen gegarandeerd! Nog meer zin gekregen om te knutselen? Ga aan de slag met onze Little Pumpkin doos en maak een bijhorende, zalige paasmand.


.

paashaas potjes

Dit is ons eindresultaat. Hoe zien die van jullie er uit? Deel jullie toffe creaties met #littlepumpkinfood of tag ons met @littlepumpkinfood.

 

kindervoeding stomen

De voordelen van gestoomde kindervoeding

Daar is de zon! Hello spring. Vitamine D. Energie!

Aan energie geen gebrek als je mini een potje Little Pumpkin naar binnen smult. Onze voeding zit vol vitaminen en mineralen die je kleine spruit klaarstoomt om urenlang buiten te ravotten. Zeiden we nu net stomen? Al onze kindermaaltijden bestaan uit gestoomde voeding. Wist jij dat gestoomde babyvoeding de meest optimale bereiding is? Door te stomen bewaar je 100% smaak, vitaminen en mineralen. 3 zaken die bij Little Pumpkin centraal staan!

 

Thuis stomen

Wil je graag zelf aan de slag gaan in de keuken maar heb je geen stoomoven, no worries! Iedereen kan stomen. Stomen is niet meer dan “voeding garen in de damp van kokend water”. Met dit easy peasy stappenplan maak je in no time een gezonde, lekkere kindermaaltijd.

 

Benodigdheden: een eenvoudige kookpot en een hittebestendig vergiet.

  1. Was de groenten, schil ze indien nodig en snijd ze in stukjes.
  2. Vul de pot met een kleine hoeveelheid water.
  3. Plaats het vergiet bovenop de pot (zorg ervoor dat het water het vergiet niet raakt).
  4. Breng het water aan de kook, doe de groentjes in het vergiet en plaats een deksel op het vergiet. Te veel stoom? Zet het vuur iets lager.
  5. De gaartijd is hier belangrijk. Iedere groente heeft een aparte stoomtijd en de tijd is ook afhankelijk van de grootte van de stukjes. Op internet vind je heel wat info terug over de gewenste stoomtijden per groente.
  6. Pureer of prak de gestoomde groenten met wat kookvocht en voeg een kleine hoeveelheid vetstof toe zoals olie of een zachte, plantaardige margarine (= gezonde, noodzakelijke vetten).
  7. Smullen maar!

Little Pumpkin ontdooien in de babycook? Dat lukt prima! Af en toe roeren is wel aan te raden.

 

Invriezen maar

De talrijke voordelen van voeding meteen in te vriezen na de bereiding benadrukken we veel: alle kwaliteit, versheid, vitaminen en mineralen blijven bewaard. Doe dit ook bij je eigen bereidingen. Koop voldoende ijsblokvormpjes en vul ze met de papjes. Eet je baby grotere porties? Zorg voor grotere, diepvriesbestendige bakjes die makkelijk stapelbaar zijn. Zo heb je altijd een voorraad tijdens drukke momenten.

 

Geen zin om te stomen?

Haal onze Little Pumpkin maaltijden in huis! Geen gedoe, lekker gemakkelijk en net zo goed als zelfgemaakt. Alleen de beste kwaliteit voor de kleintjes! Ontdek onze veggie-, vlees- en visbereidingen hier. Met onze maaltijden neemt je kleintje in één hap heel wat belangrijke voedingsstoffen op en zo krijgt hij/zij voldoende energie om de lente in te springen en urenlang buiten te spelen.

 

.

Welkom lente, we hebben er zin in!

Add to cart